Ruoka

Ruokailu on tärkeä osa lapsen päivää. Norlandiassa tarjoamme lapsille suunniteltua ja ravintosuositukset täyttävää ruokaa. Meillä ruokahetki on suunniteltu osa varhaiskasvatustamme.

Meille Aidassa on tärkeää että lapsemme pitävät ruuasta, syövät sitä riittävästi oman tarpeensa mukaisesti sekä voivat ja jaksavat hyvin. Ruoat on valmistettu lasten makuun sopiviksi ja ruokailumme on kasvua tukevaa sekä terveyttä edistävää.

Päiväkodillamme Aidalla tarjoamme lapsillemme joka päivä aamupalan, lounaan ja välipalan. Valmistamme päiväkodilla itse aamupalamme, joka on yleensä erilaisia puuroja, leipää, hedelmiä/kasviksia sekä juoma. Myös välipalamme valmistamme itse, sen sisällön vaihdellessa viikoittain.

Lounaamme saapuvat meille viikoittain Mehiläiseltä ja kokemuksemme ruoista on ollut erittäin hyvä. Ruoka on monipuolista viikoittain vaihtuvien ruokalistojen vuoksi ja tutustumme niiden kautta sekä suomalaiseen että ulkomaisiin ruokakulttuureihin. Lapset saavat kokea ruokailuissa erilaisia makuja ja ruoka-aineita laajentaen näin makutottumuksiaan.

Lapsemme oppivat arjessa syömisen perustaitoja, yhdessä syömistä, säännöllisen ateriarytmin sekä hyvät ruokailutottumukset ja -tavat

Erityisruokavaliot

Tarjoamme sopivaa ja turvallista ruokaa terveydellisitä syistä erityisruokavaliota noudattavalle lapselle.  Perheiden on mahdollista myös valita erityisruokavalio, kuten kasviruoka. Erityisruokavalioista sovitaan erikseen henkilökunnan kanssa hoidon alkaessa.